luni, 28 martie 2011

o minicomanda



o prietena draga voia sa faca unei persoane dragi un cadou dulce. Asa ca m-am executat:D fursecuri cu ciocolata si prajitura cu crema de lamaie.



si una mai de aproape

duminică, 20 martie 2011

Musafiri

Joi seara am avut musafiri. Dar nu dintre aceia neinvitati, ci musafiri din aia "buni", de treaba.

Si pentru ca nu puteam sa ii astept cu mana in sold, am pregatit cateva aperitive, niste pateuri cu branza si niste saratele cu chimen si susan.



Si una mai de aproape



Daca vreti sa vedeti mai bine ce am gatit si cum am facut, intrati pe www.ghid-culinar.ro. Veti gasi acolo retetele. :)

marți, 15 martie 2011

Pentru o seara de luni

ca sa mai inveselim putin ziua de luni, in principal. Si ca sa pot sa ma dau mare cand venea Ovidiu de la sala, ca i-am pregatit ceva bun si variat. :D



Erau acolo chiftelute de falafel



Bucatele de pui marinate in bere



Si o dubiosenie, pe care am facut-o mai mult din curiozitate. M-am invatat minte. Nu mai fac in viata mea. Pastele sicilene la plic.



A, da. In pahare era martini. Cu lamaie, fara masline ca nu-mi plac:D

duminică, 6 martie 2011

Cuburi cu crema de grapefruit


Mai stiti cuburile de lamaie? prajiturica pufoasa, cu crema facuta din lamaie?
Mi-a placut atat de mult, incat am zis sa mai incerc una si cu crema de grapefruit.

duminică, 20 februarie 2011

Cuburi de lamaie



O prajiturica tare cremoasa si aromata. Un blat subtirel de tarta crocanta, acoperit cu o abundenta de glazura cremoasa din lamaie.

Pentru blat, frecati bine un pachet de unt moale cu 125 g zahar, cu o priza de sare si cu 250g faina.



Intindeti-l intr-o tava patrata, de 20cm/20 cm, lasand o margine de cativa centrimetri. Il coaceti 20 minute si apoi il lasati sa se raceasca.



Crema se face din 2 oua batute cu 250 g zahar, 1 praf de sare, 2 linguri de faina si sucul precum si coaja de la 2 lamai.



Cand blatul s-a racit, turnati glazura de lamaie peste el si mai dati o tura la cuptor, de data asta mai mult, cam 30 de minute.





Reteta originala, luata din Secretele Bucatariei avea prajiturelele presarate cu zahar pudra. Eu am preferat sa le acoper cu ciocolata amaruie. Mi s-a parut mult mai delicioasa combinatia lamaie-ciocolata.

marți, 15 februarie 2011

Gogosele din banane


Imi place sa urmaresc "Sugar" de pe Euforia, (previzibil, nu? :D) si am vazut cum Anna Olsen face gogosi din banane. Rumene, crocante in exterior, zemoase si dulci in interior. Am tinut minte reteta si am facut si eu o tura. O scriu repede aici, ca altfel uit si sunt atat de buuune...ca e pacat.

1 oua, o masura de faina (?! nici eu nu stiu, am pus vreo 200g de faina), o cana apa rece, un praf de sare si jumatate de pliculet de praf de copt se amesteca bine de tot si iese un soi de aluat de clatite.


Bananele se stropesc cu rom



Apoi cu faina



Se arunca in aluatul asta si apoi se prajesc





Cam asa arata



Yummy! Ne-au placut atat de mult, ca am mai facut si cu portocale.

duminică, 13 februarie 2011

Cofetarie buna in Brasov

Concediul de luna asta am ajuns si in Brasov. Initial, planul era sa vedem cetatea, dar, spre ghinionul si oftica noastra, era inchisa. Si asa va fi pana pe 17 aprilie. Mda....stiu. Asa ca am hoiinarit prin centru si am dat de o cofetarie tare buna, nemteasca, al carui nume imi scapa acum. Am mancat aici o prajitura cu ciocolata si visine foarte gustoasa iar Ovidiu si-a luat o prajitura cu rabarba delicioasa.



Ambele prajituri au costat 6 lei, iar cappucino 8 lei.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP