luni, 28 martie 2011
duminică, 20 martie 2011
Musafiri
Joi seara am avut musafiri. Dar nu dintre aceia neinvitati, ci musafiri din aia "buni", de treaba.
Si pentru ca nu puteam sa ii astept cu mana in sold, am pregatit cateva aperitive, niste pateuri cu branza si niste saratele cu chimen si susan.
Si una mai de aproape
Daca vreti sa vedeti mai bine ce am gatit si cum am facut, intrati pe www.ghid-culinar.ro. Veti gasi acolo retetele. :)
Publicat de Alexandra la 01:49 0 comentarii
marți, 15 martie 2011
Pentru o seara de luni
ca sa mai inveselim putin ziua de luni, in principal. Si ca sa pot sa ma dau mare cand venea Ovidiu de la sala, ca i-am pregatit ceva bun si variat. :D
Erau acolo chiftelute de falafel
Bucatele de pui marinate in bere
Si o dubiosenie, pe care am facut-o mai mult din curiozitate. M-am invatat minte. Nu mai fac in viata mea. Pastele sicilene la plic.
A, da. In pahare era martini. Cu lamaie, fara masline ca nu-mi plac:D
Publicat de Alexandra la 10:44 0 comentarii
duminică, 6 martie 2011
Cuburi cu crema de grapefruit
Mai stiti cuburile de lamaie? prajiturica pufoasa, cu crema facuta din lamaie?
Mi-a placut atat de mult, incat am zis sa mai incerc una si cu crema de grapefruit.
Publicat de Alexandra la 22:03 0 comentarii
duminică, 20 februarie 2011
Cuburi de lamaie
O prajiturica tare cremoasa si aromata. Un blat subtirel de tarta crocanta, acoperit cu o abundenta de glazura cremoasa din lamaie.
Pentru blat, frecati bine un pachet de unt moale cu 125 g zahar, cu o priza de sare si cu 250g faina.
Intindeti-l intr-o tava patrata, de 20cm/20 cm, lasand o margine de cativa centrimetri. Il coaceti 20 minute si apoi il lasati sa se raceasca.
Crema se face din 2 oua batute cu 250 g zahar, 1 praf de sare, 2 linguri de faina si sucul precum si coaja de la 2 lamai.
Cand blatul s-a racit, turnati glazura de lamaie peste el si mai dati o tura la cuptor, de data asta mai mult, cam 30 de minute.
Reteta originala, luata din Secretele Bucatariei avea prajiturelele presarate cu zahar pudra. Eu am preferat sa le acoper cu ciocolata amaruie. Mi s-a parut mult mai delicioasa combinatia lamaie-ciocolata.
Publicat de Alexandra la 21:35 0 comentarii
marți, 15 februarie 2011
Gogosele din banane
Imi place sa urmaresc "Sugar" de pe Euforia, (previzibil, nu? :D) si am vazut cum Anna Olsen face gogosi din banane. Rumene, crocante in exterior, zemoase si dulci in interior. Am tinut minte reteta si am facut si eu o tura. O scriu repede aici, ca altfel uit si sunt atat de buuune...ca e pacat.
1 oua, o masura de faina (?! nici eu nu stiu, am pus vreo 200g de faina), o cana apa rece, un praf de sare si jumatate de pliculet de praf de copt se amesteca bine de tot si iese un soi de aluat de clatite.
Bananele se stropesc cu rom
Apoi cu faina
Se arunca in aluatul asta si apoi se prajesc
Cam asa arata
Yummy! Ne-au placut atat de mult, ca am mai facut si cu portocale.
Publicat de Alexandra la 21:43 0 comentarii
Etichete: gogosi
duminică, 13 februarie 2011
Cofetarie buna in Brasov
Concediul de luna asta am ajuns si in Brasov. Initial, planul era sa vedem cetatea, dar, spre ghinionul si oftica noastra, era inchisa. Si asa va fi pana pe 17 aprilie. Mda....stiu. Asa ca am hoiinarit prin centru si am dat de o cofetarie tare buna, nemteasca, al carui nume imi scapa acum. Am mancat aici o prajitura cu ciocolata si visine foarte gustoasa iar Ovidiu si-a luat o prajitura cu rabarba delicioasa.
Ambele prajituri au costat 6 lei, iar cappucino 8 lei.
Publicat de Alexandra la 10:11 1 comentarii
Vă ispitesc cu....
Ce am mai gătit
Cele mai citite rețete
-
Mancarea buna si gustoasa nu trebuie sa fie costisitoare. Ingredientele proaspete, combinate cu grija si gatite cu dragoste fac intotde...
-
Contin smantana dulce, de frisca si ciocolata amaruie, cu un procent ridicat de cacao, respectiv 75% Pret: 35 lei kilogramul
-
Suntem doi gurmanzi pofticiosi, cu un dram de perfectionism si cu multa ambitie. Ne-am propus sa incercam si sa reusim sa economisim bani di...
Persoane interesate
Aflu lucruri noi de la:
-
Sfanta Manastire Lainici - De Sfanta Manastire Lainici ma leaga atat de multe! Si de atata timp! …de cand eram in liceu. Chiar dinainte de a-l descoperi pe Sfantul Grigorie Decap...
-
De ce este important să atribui o valoare timpului tău? - Ma numar printre persoanele care considera ca timpul nu are pret. Mai ales orele petrecute in compania familiei, a prietenilor si a celor apropiati… Trai...
-
-