joi, 29 aprilie 2010

Amandine



Pentru blatul amandinelor avem nevoie de 6 albusuri, 30 ml ulei, 30 ml de apa, o lingura de cacao, 200g zahar si 8 linguri de faina.

Albusurile se bat spuma, se amesteca cu zaharul si cu apa. Cand compozitia este tare, ca pentru bezea, se pun si galbenusurile freacate putin cu uleiul .

Faina se amesteca cu cacao si cu putina sare si se pune in compozitia cu albusuri. Aluatal acesta se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se uita acolo pentru 20 min, la foc potrivit. Cand e gata, si trece testul scobitorii, se taie in doua, si se lasa la racit.

Blatul se va insiropa cu 400 ml apa, 200g zahar, 2 plicuri de cappucino si putin rom.

Crema se prepara din 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, un pachet de unt si 3 linguri de cacao. Untul se freaca bine bine de tot cu zaharul pudra. Se pun cate un galbenus, iar la urma cacao.

Pe prima foaie de blat, turnam sirop, apoi intindem crema, punem a doua foaie de blat si mai insiropam o data.

Pentru glazura, eu am topit o ciocolata amaruie in putin lapte. Deasupra am pus triunghiuri mici din tablete de cioco dulce.

Reteta initiala preluata de la Sava Laura

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP