luni, 15 martie 2010

Pufosi machiati




Sunt pufosi si sunt machiati pentru ca ii pudrez cu margele din zahar si ii rujez cu glazura de ciocolata.

Asadar, pentru pufosii acestia avem nevoie de:

375 g faina
2 oua

125 g amidon
1 pachet de unt
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
putina esenta de rom
ciocolata pentru ornat sau glazura din comert
1 praf de copt
un praf de sare



Faina, amidonul, sarea si praful de copt se pun intr-un vas mare. Se sparg cele 2 oua inauntru, iar untul se face fulgi si se bosoldeste inauntru.



Aluatul rezultat se inveleste in punga de plastic si se da la rece pentru minim 2, 3 ore.



Cand se scoate de la rece, avem mai mult optiuni. Fie il facem sul si il taiem felii, astfel incat fursecurile sa iasa rotunde, fie il taiem felii mari si apoi fiecare felie in mai multe bucati lungi. Cum am facut eu aici.



Bucatile de fursecuri se aseaza in tava de copt, si se uita de ele in cuptor pentru vreo 10, 15 minute, la foc potrivit.



Cand sunt gata, se rastoarna in ciocolata topita sau se inmoaie in glzaura din comert, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.



Daca preferati niste pufosi machiati cu sclipici (a se citi margelute), atunci inainte de a-i pune in tava ii presarati cu margelutele in cauza.



Sunt foarte moi si pufosi cand sunt scosi din cuptor. Dupa cateva ore, raman la fel de buni, dar sunt putin mai crocanti.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP