marți, 7 iulie 2015

Micii romanesti de la arabi, extrem de gustosi
Mancarea buna si gustoasa nu trebuie sa fie costisitoare. Ingredientele proaspete, combinate cu grija si gatite cu dragoste fac intotdeauna diferenta. Am constatat pe propria piele ca lucrurile delicioase sunt cele preparate acasa. Iar gratarul de mititei stropit cu bere rece, savurat pe mocheta din sufragerie e...divin.

Ne era la amandoi pofta de mici, dar nu avem incredere niciodata in grataragii din imprejurimi. Stam in zona Obor si chiar daca mirosul te prinde in fiecare weekend, cand iti faci piata, personajele dubioase din spatele gratarului ne dau dureri de cap. Incercam sa le evitam pe cele de stomac, insa voiam sa ne astamparam si foamea si pofta, asa ca am facut in felul urmator:Am mers la macelaria Cutitul de Aur, de pe strada Ritmului si am cumparat 10 mici romanesti, facuti din carne de oaie si vita, pe care am platit 14 lei. Kilogramul este 27, asadar, noi am luat cam jumatate de kilogram de mititei. Am pastrat doi ca sa facem burgeri pentru servici a doua zi.I-am preparat pe gratarul nostru de la Ikea si improvizat, pe acelasi gratar, si cateva feliute de vinete. Bune, dar nu speciale.
Am perpelit putin si felii de paine ciabata (2 lei de la Profi, o painica de 300 de grame) si le-am uns apoi cu mujdei de usturoi.
Alaturi am facut o salata proaspata din castraveti cu ceapa, ulei, otet si un varf de fulgi de chili. Nu de alta, dar noi mancam picant. Foarte picant. :D Pe urma am cumparat bere si ne-am rasfatat.Asadar, am platit:   14 lei mititeii, 7 lei berea, 2 lei vanata, 2 lei painea, 1 lei castravetii si ceapa.
Costul final : 26 lei

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP