miercuri, 17 martie 2010

Tiramisu






Pentru tiramisu avem nevoie de:

1 bucata cutie de mascarpone, de 250 g
4 oua
200 g zahar
un pic de rom
1 punga de piscoturi de 400 g
1 cana de cafea, (dar o cana mai mare, de 300, 350 ml)
Putina cacao, pentru pudrat deasupra



Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se albesc.



Albusurile se bat spuma, dar spuma tare, ca pentru bezea. Daca nu sunt suficient de "tepene", crema se flescaieste.



Peste galbenusuri, turnam crema de mascarpone si mai mestecam un timp.



La final, peste galbenusuri si mascarpone rasturnam albusurile batute bine de tot.



Fiecare piscot se inmoaie in cafea (in care am pus si putin rom, pentru aroma), si se aseaza in tava, sau intr-un platou.



Dupa ce s-a format un strat de piscoturi se pune crema.



Continuam asa pana epuizam atat crema cat si piscoturile.



Pe ultimul strat de crema se presara cacao.



Tiramisu trebuie sa stea o noapte in frigider, ca sa fie mai bun.



Cam asa arata pe platou.



Si o felie mai de aproape :D

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP