duminică, 14 martie 2010

Mofturoasa cu mascarpone si ciocolata







De ce e mofturoasa? pentru ca are nevoie de branza de vaci si de mascarpone proaspat ca sa iasa buna. De asemenea este foarte pretentioasa si vrea sa stea cel putin 40 minute in cuptor. Nu suporta decat blatul subtire de ciocolata si o crusta delicata din cacao, rom, zahar si unt.



Asadar, pentru mofturoasa cu mascarpone si ciocolata, avem nevoie de :

500 g branza proaspata de vaci
250 g mascarpone
5 oua
160 + 100 g zahar
1 pachet de unt
100 cacao
rom
175 g faina
3 linguri de amidon
2 pliculete zahar vanilat



In primul rand, se framanta un aluat din 80 g unt, 175 g faina, putina sare, 1 ou, 50 grame de cacao.



Aluatul se da la rece, pentru jumatate de ora.



Intre timp, branza de vaci se amesteca bine cu toate cele 4 oua,160 g zahar, zaharul vanilat, mascarponele batut de dinainte si cu cele 3 linguri de amidon.



Din restul de unt, 100 g zahar, 5 grame de cacao si rom se framanta un alt aluat, sfaramicios.



Aluatul pentru blat se intinde intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Deasupra se pune crema din branza si mascarpone. Aluatul sfaramicios se presara bulgarasi peste crema de mascarpone.



Totul sta la cuptor pentru 40, 50 de minute, la foc mic.



Scoasa din cuptor.



Este buna calda, dar rece e si mai buna. :D



Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP