Meniuri ieftine, rapide și gustoase

Chifteluțe din năut, cu salată de valeriană și piersică și cartofiori la cuptor cu baconMai aveam în frigider fix o jumătate de piersică, trei castraveți anemici, două felii de bacon și un pumn de valeriană. In coș mai aveam trei cartofi obosiți și o jumătate de conservă de năut rămasă de la o altă rețetă.Mi-am făcut un obicei și nu mai irosesc nimic. Păstrez, combin și condimentez. În felul acesta nimic nu se pierde, ci se transformă în platouri surprinzătoare.


 Așadar, am făcut din toate aceste resturi câteva chifteluțe (am amestecat năutul cu un ou, două linguri de făină și ceva condimente), am tocat castraveții și am feliat piersica. Baconul l-am împrietenit cu cartofii, iar ce a ieșit vedeți mai jos.


Chifteluțe din năut cu salată de spanac

Ca să vă faceți o idee, o conservă de năut costă cam 5 lei și din ea puteți face aproximativ 12 chifteluțe sau 6 mari. Desigur, mai adăugați o ceapă, un pic de făină cât să se lege și un ou. 

Chiar și așa, mai mult de 7-8 lei nu vă costă. Salata e simplă, doar cu spanac, iar o casoletă la Kaufland e 7 lei. Așadar, maxim 15 lei cu totul.


*******************************************************************************

Brânză cu chili și condimente la cuptor

O soluție pentru un mic dejun copios și o alternativă mai interesantă la clasica felie de pâine cu brânză. Într-un pachețel de folie de aluminiu se pun bucățile de brânză (alegeți feta sau orice alt tip de brânză mai tare, ca să își păstreze consitența la cuptor).

Pe urmă picurați un pic de ulei și apoi condimentele preferate. Noi am pus, bineînțeles, chili, cimbru și oregano. Se învelește apoi folia de aluminiu și se lasă în cuptor pentru cinci-șase minute. Aveți mare grijă când o scoateți, pentru că aburul este foarte fierbinte și se formeză un sos la fel de fierbinte. Merge de minune unsă pe feii de pâine prăjită, cu un ceai aromat alături sau cu o ceașcă de cafea aburindă.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP