duminică, 20 februarie 2011

Cuburi de lamaie



O prajiturica tare cremoasa si aromata. Un blat subtirel de tarta crocanta, acoperit cu o abundenta de glazura cremoasa din lamaie.

Pentru blat, frecati bine un pachet de unt moale cu 125 g zahar, cu o priza de sare si cu 250g faina.



Intindeti-l intr-o tava patrata, de 20cm/20 cm, lasand o margine de cativa centrimetri. Il coaceti 20 minute si apoi il lasati sa se raceasca.



Crema se face din 2 oua batute cu 250 g zahar, 1 praf de sare, 2 linguri de faina si sucul precum si coaja de la 2 lamai.



Cand blatul s-a racit, turnati glazura de lamaie peste el si mai dati o tura la cuptor, de data asta mai mult, cam 30 de minute.





Reteta originala, luata din Secretele Bucatariei avea prajiturelele presarate cu zahar pudra. Eu am preferat sa le acoper cu ciocolata amaruie. Mi s-a parut mult mai delicioasa combinatia lamaie-ciocolata.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP