duminică, 16 februarie 2014

Pui în crustă crocantă, nu? Știu, cu asta seamănă, dar nu e!

Așa este, seamănă cu bucățele de pui prăjite într-un aluat crocant până când sunt rumene și te fac să te gândești instant la sosuri cu usturoi, picante și la texturi care îți răsfață papilele gustative. Dar nu sunt.

De fapt, sunt bucățele de soia supusă aceluiași tratament la care l-aș fi condamnat și pe pieptul de pui.
Nu-i așa că soia nu a arătat niciodată mai bine?

Știu....iar gustul este incredibil de gustos, nici nu îți vine să crezi că mănânci soia. Plus că nu trebuie să ai mustrări de conștiință pentru calorii, iar dacă folosești un ulei de palmier la prăjit scapi și de stresul colesterolului.

Ca să obțineți textura aia aurie și ispititoare, trebuie să amestecați apă minerală, de preferabil rece și cam o cană de ceai, cu făină cât cuprinde ca să iasă un maclavais puțin mai gros. La toată combinația asta, mai puneți sare, praf de copt, praf de usturoi și chili, dacă sunteți fani ai mâncărurilor picante.

Pentru acest fel de mâncare eu am folosit soia noodles (denumirea vine de la tăiețeii japonezi) pe care le-am fiert puțin în apă cu sare, înainte să îi bălăcesc pe rând, în maclavaisul de mai sus și apoi în ulei.




Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP