joi, 13 februarie 2014

Ficăței de curcan cu sos de muștar și ceapă rumenită

Ficățeii sunt una dintre mâncărurile preferate ale lui Ovidiu. Eu una nu mă dau în vânt după ficăței sau alte măruntaie, dar am învățat să le gătesc pentru el. Am găsit o ofertă la Kaufland, 3 lei punga de jumătate de kilogram de ficăței de curcan, așa că am făcut nebunia de mai jos, după o rețetă inspirată de Laura. Mi s-a spus că e delicioasă. :)

Ficăței de curcan, cu  mămăliguță caldă și aburindă, sos de muștar și ceapă crocantă
Ficățeii se spală și se tăvălesc printr-un amestec format din făină, praf de usturoi, chili, piper și sare. Se prăjesc pe urmă în baie de ulei. Cât timp stau ei în tigaie, separat, într-un bol se pun două-trei linguri de muștar și cinci linguri de smântână.

După ce s-au prăjit ficățeii, se servesc cu mămăliguță caldă și aburindă, sos de muștar și ceapă rumenită în tigaie.

Ce vedeți în poză, mic și roșu, e un chilli, pentru că Ovidiu mănâncă picant.Ca și mine. :D

Aripioare picante


Aripioarele picante sunt una dintre cele mai cautate retete pe net. Probabil ca exista sute, daca nu chiar mii de variatii de retete de aripioare picante. Acesta este una dintre ele, foarte rapida, cu putine ingrediente, dar care necesita o marinare de cateva ore. Cu alte cuvinte, cel mai indicat ar fi sa faceti marinata seara, iar a doua zi dimineata sa le prajiti, lasand-o la rece peste noapte.

------------------------------------------------------

Timp de preparare (exclus marinata - 30 minute)
complexitate: usor
Ingrediente pentru 4 portii

- o casoleta de aripioare
- 1 ou
- 3,4 linguri sos dulce acrisor
- 2 linguri de ulei de masline 
- 3 linguri de sos de soia light

-------------------------------------------------------

Cum se face:

1. se bate oul
2. se adauga uleiul de masline, sosul dulce acrisor si sosul de soia
3. aripioarele se spala, se taie si se lasa in marinata peste noapte
4. a doua zi se prajesc in baie de ulei. Personal, recomand uleiul de palmier, pentru ca nu are colesterol, este mai ieftin si nu se consuma atat de repede ca uleiul de floarea soarelui, de exemplu.
















Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP