luni, 10 octombrie 2011

Tarta cu migdale si ciocolata neagra


Imi cumpar, constiincioasa, in fiecare saptamana colectia Delicii in bucatarie, de la Adevarul. Ieri, am rasfoit cartea Deserturi cu ciocolata si am facut tarta cu migdale.
Scumpe rau migdalele astea si, ca sa va zic drept, nu m-au impresionat. In tarta aproape ca nu se simteau. Puteam sa pun la fel de bine alune sau nuci. Data viitoare, daca o sa mai am pofta de tarta asta, o sa pun fie esenta de migdale, ca sa intaresc aroma, fie alune.

Reteta este foarte simpla si se face repede. Hai sa zic maxim 40 de minute, cu tot cu statul la cuptor. Desi in carte scrie sa stea 35 de minute la 180 de grade, eu am lasat 20 de minute, la foc mai mic, pentru ca nu am aragaz cu termostat. Scobitoarea ramane sfanta! :))

Asadar, se topeste o tableta de ciocolata, eu am pus neagra, desi ei recomandau de menaj, intr-o craticioara, impreuna cu 100g unt, 120 g zahar si 140 g de migdale.

Se freaca bine compozitia pe foc si apoi se lasa la racit. Cand este rece, se adauga, pe rand, cate un galbenus. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga in compozitie. Se rastoarna intr-o tava tapetata sau unsa cu unt si presarata cu pesmet. In reteta zice sa stea 35 de minute la 180 de grade, dar eu am scos-o mult mai repede.

Se presara apoi cu zahar pudra si se serveste. Calda mi-a placut mai mult, dar nici rece nu e rea.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP