joi, 6 mai 2010

Prajitura in straturi cu crema de vanilie


Pentru ziua unui prieten, am facut mai multe prajituri, printre care si aceasta. Teoretic, ar fi trebuit sa coc eu blaturile, dar in lipsa de timp, am apelat la cele din comert. In schimb, mi'am luat revansa cu crema de vanilie. :D


Asadar, avem nevoie de un pachet de foi de vanilie si unul de cacao, 3 oua, 250 g zahar, 500 ml lapte si 2 pliculete de zahar vanilat.

Galbenusurile, zaharul, atat cel tos, cat si pliculetele, se pun in lapte, la fiert. Intre timp, albusurile se bat bine.

Crema nu se lasa mai mult de 10, 15 minute pe foc, nu trebuie sa fiarba in adevaratul sens al cuvantului, ci doar sa se topeasca zaharul.

Apoi, crema de vanilie se lasa la racit, si cand in sfarsit se raceste, se incorporeaza albusurile spuma tare.

Se mai pune o data pe foc mic, pentru 2, 3 minute.

Iese o crema foarte fina si usoara. Cu ea am umplut pe rand foile de pandispan.

Asa arata in final:

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP