marți, 18 mai 2010

Cremoasa COCO, adica cu cocos si ciocolata



O prajiturica gustoasa, cu blat de ciocolata, crema de cocos si glazura din ciocolata, peste care am preasrat, din nou, cocos :d



3 oua intregi se bat bine de tot cu 80 g zahar brun. Se adauga 125 g unt moale.



Separat, 200 g faina se combina cu jumatate de praf de copt si cu 50g cacao. "Prafurile" se pun peste compozitia cu oua. Depinde de cat de incins este cuptorul.



Amestecam bine, si dam in cuptor pentru 15 minute, sau chiar mai putin, 7, 10 minute.



Depinde de cat de incins este cuptorul. Cam asa trebuie sa arate:



Intre timp, ne ocupam de crema.




300 ml lapte, 2 linguri de gris, 2 pliculete de zahar vanilat, si 100 g zahar tos se pun la fiert. Cand se ingroasa putin laptele cu grisul, punem esenta de vanilie si cocos.



Crema o asezam peste blatul de ciocolata.



Glazura se prepara din 2 tablete de ciocolata amaruie topite cu putin lapte si se toarna peste crema.



Pe deasupra puteti decora cu fulgi de cocos colorati.



Reteta initiala preluat de la Isabela

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP