marți, 19 mai 2015

Saptamana 18-25 mai. Misiune: mancare de 100 de lei

Suntem doi gurmanzi pofticiosi, cu un dram de perfectionism si cu multa ambitie. Ne-am propus sa incercam si sa reusim sa economisim bani din mancare, salvand bugetul lunar pentru achizitii si investitii culinare.

Asadar.

Luni am cheltuit doar 5 lei, pentru ca am luat paine si verdeata.
Am gatit o ciorba de pui a la grec, cu produsele si alimentele pe care le cumparasem deja si pe care le aveam in camara.

----------------5 lei

Marti am luat unt de arahite, (10 lei aproximativ de le Mega), sa-l avem pentru uns painea prajita dimineata, la cafea si un pachet de cordon bleu de la Edenia, pentru pranz (11 lei). Mai aveam ciorbita si am mai facut niste cartofi natur, cu sos de smantana si ceapa.

-----------------21 lei

Miercuri am cheltuit cel mai mult, pentru ca am dat 34,5 de lei pentru doua pachete de noodles de la Profi (2x4,5=9 lei), un piept de pui (11), sos de ardei iute (3 lei), sos de soia (4,5) si urechi de lemn (7 lei). Urechile de lemn sunt un fel de ciuperci uscate, japoneze, care sa gatesc dupa ce s-au inmuiat in apa calda, aromata cu sos de soia.

------------------------34,5

Din toate acest ingrediente, plus morcovii pe care ii mai aveam in casa am facut ditamai tigaia cu noodles de pui. Picanta, satioasa si delicoasa. Mizam ca ne va ajunge trei zile, ei bine, ne-a ajuns patru. :D

Joi si vineri am mancat noodles cu pui, nu am mai cumparat nimic decat doua beri (6 lei)

------------------------------------------6 lei

Sambata am facut supa de galusti (mai aveam gris in camara si morcovi) si am mai luat cartofi prajiti pe care i-am facut dupa o metoda mai diferita. Adica i-am fiert si apoi i-am prajit. Am mancat cu pofta si cu mujdei.

Duminica mai aveam supa de galusti si am facut o mancare de cartofi. Am cumparat paine (2 lei), 2 kg de castraveti (3 lei) si ceapa, 1 kg (2 lei).

---------------------------7 lei

TOTAL: 79,5 lei
MISIUNE INDEPLINITA

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP