joi, 15 martie 2012

Prajitura cu ciocolata Toblerone



Am incercat zilele trecute o prajitura tare buna, cu muuulta ciocolata Toblerone. Reteta o am de la Laura Sava.

Pentru 30 de prajiturele bune bune de tot, cu ciocolata Toblerone, aveti nevoie de doua tablete de ciocolata Toblerone, cu nuga si migdale, cateva stafide, 2,3 linguri de rom, 50 g unt, doua oua, 100g zahar si 75 grame faina. Reteta initiala avea si 50g nuci si 1 lingurita de scortisoara, dar eu nu aveam nuci, iar cu scortisoara nu ma impac. In plus, pentru glazura va mai trebuie doua tablete de ciocolata, preferabil amaruie.

Untul si ciocolata se topesc (bine, eu nu m-am putut abtine si am mancat cateva triunghiuri, ceea ce nu a fost deloc ok pentru blat, pentru ca am mai pus faina. Asa ca...abtineti-va!).

Zaharul se bate cu ouale si cu scortisoara, apoi se pune amestecul de cioco si unt. Se completeaza cu faina si se da la cuptor.

Aici mai e o problema, pentru ca va trebuie o tava micuta, cu peretii inalti. A mea era cam mare, iar prajiturile au iesit mai turtite. Dar au fost bune si asa. :D

Dupa vreo 20 de minute scoateti din cuptor si glazurati cu ciocolata topita. E buna buna de tot! Plina de cioco si de arome.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP