duminică, 28 februarie 2010

Tort de mere

Un tort rapid, pufos si aromat. In primul rand stabilim cate mere vrem sa contina tortul. Apoi alegem o cratita in care sa le punem, dar curate de miez. In locul miezului eu pun dulceata si alune.




Separat, batem albusurile (depinde de cat de multe mere avem. Eu aici am pus 4 oua), apoi dupa ce albusul e tare punem si cate 50 g zahar pentru fiecare albus. Eu am pus 200 de grame. Dupa ce s-a format bezeaua, adaugam galbenusurile, si faina, in cantitate egala cu zaharul.




Se rastoarna totul peste mere, si se baga in cuptor.



In cuptor stau cam 20, 25 minute, la foc mic.

Prajitura "Cioara"

Habar n'am de ce ii spune asa, dar e mai aspectuoasa decat o cioara, nu la fel de neagra, si in mod clar gustul nu se compara. :D



Se bate bine un pachet de unt cu 200 g zahar, si se adauga treptat cate un galbenus. In total, vor fi 5 galbenusuri.



Albusurile, toate 5, se bat intai spuma singure, iar apoi cu 250 g zahar. Daca vreti, si nu sunteti rasisti, adaugati un rom mic, de vreo 25 grame.



Peste compozitia cu unt si galbenus adaugati 200 g faina, si jumatate de plic de praf de copt stins in 150 ml lapte. La urma mai puneti 2 linguri de cacao, si aruncati totul in tava tapetata cu hartie de copt.



Albusurile batute zdravan se amesteca cu putina cacao, sau ness, sau cafea si cu o mana de nuci.



Dupa 15 minute de stat in cuptor, la foc mic, se arunca in tava si compozita de albusuri.



Stau una peste alta cam 10 minute. In total, prajitura sta in cuptor 25 minute, la foc mic.



Dupa ce a expirat timpul, pe deasupra se rade ciocolata amaruie.



Optional, se poate decora cu margelute din zahar sau cu orice altceva va trece prin cap si e comestibil.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP