marți, 10 iulie 2012

Sarilii



Faceam curat zilele trecute prin camara si am dat peste miere zaharisita si peste cateva sute de grame de nuca ramase de la Paste....asa ca ma gandeam sa fac niste sarailii. Am cumparat de la Mega niste foi de placinta si m-am pus pe treaba.





Foile de placinta se ung cu putin ulei, cate doua, apoi se taie in patru. Pe fiecare patrat se pune nuca macinata si apoi se ruleaza ca o sarmaluta. Eu am inghesuit putin fiecare sarmaluta din asta, ca sa capate aspectul tipic de sarailie.

Se aseaza intr-o tava, a mea a fost de tarta, si se pun la cuptor, pana cand foile de placinta capata un aspect rumen.








Intre timp, 300 de ml de miere se amesteca cu 600 de ml de apa si se lasa putin pe foc. Cand sarailiile sunt scoase din cuptor se stropesc imediat cu siropul acesta. Se lasa sa se insiropeze si apoi se baga in frigider, dupa ce s-au racit. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat si asa fierbinti. Sunt foarte foarte bune!!!

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP