joi, 29 aprilie 2010

Amandine



Pentru blatul amandinelor avem nevoie de 6 albusuri, 30 ml ulei, 30 ml de apa, o lingura de cacao, 200g zahar si 8 linguri de faina.

Albusurile se bat spuma, se amesteca cu zaharul si cu apa. Cand compozitia este tare, ca pentru bezea, se pun si galbenusurile freacate putin cu uleiul .

Faina se amesteca cu cacao si cu putina sare si se pune in compozitia cu albusuri. Aluatal acesta se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se uita acolo pentru 20 min, la foc potrivit. Cand e gata, si trece testul scobitorii, se taie in doua, si se lasa la racit.

Blatul se va insiropa cu 400 ml apa, 200g zahar, 2 plicuri de cappucino si putin rom.

Crema se prepara din 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, un pachet de unt si 3 linguri de cacao. Untul se freaca bine bine de tot cu zaharul pudra. Se pun cate un galbenus, iar la urma cacao.

Pe prima foaie de blat, turnam sirop, apoi intindem crema, punem a doua foaie de blat si mai insiropam o data.

Pentru glazura, eu am topit o ciocolata amaruie in putin lapte. Deasupra am pus triunghiuri mici din tablete de cioco dulce.

Reteta initiala preluata de la Sava Laura

joi, 15 aprilie 2010

Briose fitoase



Un pachet de unt se freaca bine bine de tot cu 250 g zahar. Se adauga apoi 300 g faina si o jumatate de plic de praf copt, 3 oua si esenta preferata. Eu am pus migdale. Compozitia se rastoarna in tava speciala pentru briose, si se uita in cuptor pentru vreo 15 minute.

Eu le-am decorat cu ciocolata topita, fulgi de cocos si visine din dulceata. Cele roz sunt cu glazura din zahar.

Sunt foarte foarte pufoase, iar din compozitia asta ies 12 briose fitoase.

luni, 29 martie 2010

Cremsnitul lenesului pofticios



Cremsnitul lenes, sau al lenesului mai degraba. :)) Se prepara din...ingrediente cumparate. Respectiv 2 pachete de crema pentru cremsnit dr oetker, un pachet de foi de cremsnit, 2 plicuri de praf de frisca si 2 l de lapte.



Se prepara crema conform indicatiilor de pe ambalaj si se intinde pe prima foaie din pachet.



Se aseaza cea de-a doua foaie din pachet peste.



Intre timp se face frisca, potrivit indicatiilor de pe pachet si se intinde frumos peste foaie.



Simplu, nu? pentru lenesi pofticiosi :D

sâmbătă, 27 martie 2010

Cosuri cu bunatati pentru zile speciale


Cosuri cu bunatati pregatite in casa, special pentru a-i indulci pe cei dragi de Paste



Cosul delicios "Rege" este plin cu

- Fursecuri cu ciocolata (1 kg)
- Rafaelo facute in casa (400 g)
- 1 borcan de miere de salcam
- 1 borcan de dulceata facuta in casa
- Turta dulce preparata de cofetarii din Targul Secuiesc
- Iepuras de plus (35 cm)
- Iepurasi facuti din cozonac, copti in casa (500 g)
- 1 ghiveci de flori primule
- 1 ou incondeiat de maestrii din Suceava
- 1 farfurioara decorativa din ceramica (7,5 cm in diametru)
- 1 acadea pe bat
- cosul impletit din rachita (50cm lungime si 40 cm inatime)
- decoratiune din sticla cu lumanare tip pastila
- fundite colorate





Cosul de bunatati "Regina" este plin cu:

- Fursecuri cu ciocolata (500g)
- Rafaelo facute in casa (400g)
- 1 borcan de dulceata facuta in casa
- Turta dulce preparata de cofetarii din Targul Secuiesc
- Ratusca de plus (20 cm)
- 1 ghiveci de flori primule
- 1 ou incondeiat de maestrii din Suceava
- 1 farfurioara decorativa din ceramica (7,5 cm in diametru)
- cosul impletit din rachita (35 cm lungime si 25 cm inatime)
- decoratiune din sticla cu lumanare tip pastila





Cosul de bunatati "Printisor" este plin cu:


- Fursecuri cu ciocolata (500g)
- Rafaelo facute in casa (400g)
- 1 borcan de dulceata facuta in casa
- Turta dulce preparata de cofetarii din Targul Secuiesc
- 1 ou incondeiat de maestrii din Suceava
- cosul impletit din rachita (30 cm lungime si 20 cm inatime)

joi, 25 martie 2010

Tentativa de palmieri dulci

Tentativa pentru ca trebuiau sa iasa palmieri, si au iesit de la caluti de mare pana la melci :))



Pentru palmierii autentici avem nevoie de aluat de foietaj, cam 200 g zahar si 50 g scortisoara.



Zaharul si scortisoara se amesteca si se presar pe aluat.
Dupa aceea, impaturim fiecare laterala a aluatului, spre mijloc.



Taiem bucati cam de 1,5 cm si ii asezam in tava.



In cuptor, dupa 15 minute se deschid si se transforma in palmieri. Zaharul se topeste si insiropeaza intr-un mod foarte placut aluatul.

luni, 22 martie 2010

Briose fara pretentii

Ingrediente:

3 oua
50 ml ulei masline
125 g faina
125 g zahar
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf copt
esenta de rom



Briosele astea nu au pretentii. Toate ingredientele se amesteca si se pun in tava speciala pentru muffins.



Se lasa in cuptor pentru 10,15 minute



Cam asa arata:

miercuri, 17 martie 2010

Tiramisu






Pentru tiramisu avem nevoie de:

1 bucata cutie de mascarpone, de 250 g
4 oua
200 g zahar
un pic de rom
1 punga de piscoturi de 400 g
1 cana de cafea, (dar o cana mai mare, de 300, 350 ml)
Putina cacao, pentru pudrat deasupra



Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se albesc.



Albusurile se bat spuma, dar spuma tare, ca pentru bezea. Daca nu sunt suficient de "tepene", crema se flescaieste.



Peste galbenusuri, turnam crema de mascarpone si mai mestecam un timp.



La final, peste galbenusuri si mascarpone rasturnam albusurile batute bine de tot.



Fiecare piscot se inmoaie in cafea (in care am pus si putin rom, pentru aroma), si se aseaza in tava, sau intr-un platou.



Dupa ce s-a format un strat de piscoturi se pune crema.



Continuam asa pana epuizam atat crema cat si piscoturile.



Pe ultimul strat de crema se presara cacao.



Tiramisu trebuie sa stea o noapte in frigider, ca sa fie mai bun.



Cam asa arata pe platou.



Si o felie mai de aproape :D

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP