joi, 14 august 2014

Cartofii, orezul, pastele și ouăle, staruri sub acoperire

De câte ori nu vi s-a întâmplat să rămâneți fără mâncare în casă, dar să mai aveți, în schimb, fie cartofi, fie paste ori niște ouă prin frigider? Acuma, sincer vorbind, tuturor ni se întâmplă cel puțin o dată în viață de câteva ori pe săptămână. Și atunci ce e de făcut? Te apuci de improvizat, evident.

Cartofii sunt incredibili. Pe bune. Pot fi făcuți la cuptor, fierți, pireu simplu sau combinat cu alte legume (usturoi, păstârnac, țelină), gătiți în stil franțuzesc, tocați și puși pe grătar sau copți în folie de aluminiu și apoi umpluți cu fel de fel de bunătăți. Fac acum o mică paranteză. Am văzut într-un mall cartofi copți cu diverse umpluturi. Dacă voiai din cele bune, adică șuncă, parmezan sau ciuperci, ajungeai să dai și 20 de lei pe o porție. ???!!!

Deci, revenind, îi faci la tine acasă, cu un pic de răbdare și atenție și ies savuroși, sățioși, ba chiar și personalizați. Apoi mai sunt pastele, care pot fi combinate cu sute de sosuri, pentru un preparat nou.

Iar orezul, recunosc, nu eram fan. Până când am descoperit condimentele chinezești, sosurile așijderea și orezul prăjit. Yummy!!!

Cât despre ouă, păi hai să vedem. Am urmărit la Paprika o emisiune în care spuneau că testul suprem al unui bucătar este să prepare un ou. Atât. Un ou. Nu știam că există atâtea feluri, și încă mai descoperă....Poți să le fierbi, să le prăjești, să le poșezi, să le faci omletă, benedict, la capac, poșate și apoi prăjite...Iar dacă le combini cu legume, cașcaval și brânză și apoi le dai la cuptor, îți iese o tortilla de te lingi pe degete.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP