Prajitura australiana Lamington
Habar n-am de unde ii vine numele de Lamington, dar mi-a facut cu ochiul poza. Un blat pufos, cu vanilie, invelit intr-o crusta de ciocolata amaruie si apoi tavalit bine prin cocos. Ce putea sa nu fie buuun ? :D
Reteta o am din cartea "Delicii in Bucatarie", de la Adevarul si e cam asa:
- 500g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 125 g zahar tos
- 75 g cacao neagra
- 125 g faina cu agent de crestere
- 60 g amidon
- 125 ml lapte
- 3 oua
- 15g unt
- 3 linguri apa
- 400 g fulgi de cocos
- 100 g cocos
Cum se face:
- bati ouale pana cand devin spumoase, apoi adaugi zaharul tos pana se topeste
- topesti untul cu putina apa fierbinte, apoi pui faina si amidonul
- vei obtine o compozitie pufoasa, in care torni untul topit
- pune tava la cuptor, intr-o tava, preferabil, de 18X28 cm. Acolo uiti de ea cam jumatate de ora. O lasi sa se raceasca si o tai in 16 bucati.
- zaharul pudra si cacaoa se amesteca intr-o craticioara. Aici pui si laptele, ciocolata rupta bucati si o bucatica mica de unt, cam cat o nuca. Amesteci cu o lingura de lemn pana se transforma intr-o glazura omogena.
- cu grija, iei fiecare bucata de prajitura, o scufunzi in glazura si pe urma prin fulgi de cocos. Eu m-am ajutat de un bat pentru frigarui, pentru ca era destul de greu sa nu ma manjesc precum un tanc pe ambele maini. :D
E buna, e pufoasa si arata si foarte bine!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu