Tomi
Pentru blat, se pun la fiert in 200 ml lapte un pachet de unt, 2 linguri de cacao si 400 g zahar.
Totul fierbe pana cand se supara si se umfla. (Exact cum se intampla cu cafeaua, sau cu laptele pus la fiert).
Dam deoparte si pastram intr-un castron 15 linguri.
Dupa ce s'a racit, adaugam cate un galbenus. In total, vom pune 4 galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se adauga si ele la compozitie cu lapte si galbenusuri, impreuna cu 200 g faina, 1 lingurita de praf de copt si arome. Eu am pus rom si un pliculet de zahar vanilat.
Totul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc mic, timp de 40 minute. Eu nu am aragaz bengos cu grade, ci doar cu figuri, asa ca a trebuit sa scot prajituri mai repede, dupa vreo 20 minute. Asa ca stati cu ochii pe ea.
In castronul cu cele 15 linguri se rupe o tableta de ciocolata, preferabil amaruie si se pune din nou la fiert, pana cand se umfla. Se rastoarna fierbinte, peste blatul scos din cuptor.
Nu taiati prajitura decat o si mancati in aceeasi zi, pentru ca este foarte foarte pufoasa, si in contact cu aerul se usuca un pic.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu