vineri, 14 februarie 2014

Bulete din orez cu susan sau cum să îți faci de cap...

...cu orezul rămas prin casă și cu semințele acelea din borcan pe care nu le-ai mai folosit de prea mult timp.



Sursa: Revista Secretele Bucătăriei
Timp de preparare: 35 minute
Complexitate: medie

********************************************************************************

Ingrediente pentru 4 porții

250 g orez cu bob rotund
sare
1 morcov
praz
2 linguri de oțet de orez spunea rețeta originală (eu am folosit oțet balsamic alb)
zahăr
4 linguri susan
4 linguri ulei
sos dulce acrișor, pentru servit (opțional)

******************************************************************************

Prima dată, se fierbe orezul în apă cu sare cam 20 minute. Între timp, se rade morcovul, se toacă rondele prazul și apoi se adaugă la orez, cu 5 minute înainte de a fi gata.

Separat, oțetul se amestecâ împreună cu 1 linguriță zahăr și un praf de sare și apoi se pune la orez.

După ce ați amestecat oțetul cu orezul, trebuie să lăsați la răcit. Când e rece, formați biluțe, ca pentru chiftele, pe care le dați prin susan. Pe urmă, se prăjesc în baie de ulei.

Se servesc cu sos dulce acrișor și cu muultă bere aș adăuga eu. :)

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP