sâmbătă, 17 martie 2012

Chinezarii picante, dulci si aromate

Iubitorii mancarii chinezesti ma vor intelege. Cum ziceam, am facut intr-o dupa amiaza orez cu fructe de mare, supa dulce iute cu urechi de lemn si pui pe plita incinsa.

Pentru supa, aveti nevoie de jumatate de pachet de urechi de lemn. Cealalta jumatate am folosit-o la puiul pe plita incinsa. Pe urma, va trebuie sos dulce de soia, otet de orez si sos de chili. Intr-un vas, puneti 4 cani de apa si adaugati si celelalte ingrediente la fiert. Inainte sa gatiti urechile de lemn, trebuie sa le lasati cam 20 de minute intr-un vas cu apa fierbinte, ca sa se rehidrateze si sa nu mai fie atat de scortoase. :)

Pentru puiul pe plita incinsa va trebuie un piept de pui taiat in fasii subtiri, cateva urechi de lemn, vreo 2 morcovi si tot atatia ardei. Puneti si niste ceapa ca are gust bun si neaparat cativa catei de usturoi. Dupa gust. Puiul il caliti bine in ulei aromatizat cu usturoi, pe urma uitati de el intr-o alta cratita. Caliti si legumele, pe rand si puneti-le peste pui.

In sosul care ramane in tigaie mai puneti putin ulei de masline, pe urma turnati soia si otet de orez. Nu am cantarit, ci am pus la ochi. Ar merge si niste condimente chinezesti, daca aveti, preferabil 5 spices. Turnati sosul peste pui si peste legume, apoi dati la cuptor pentru 5, 10 minute.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP