marți, 10 iulie 2012

Sarilii



Faceam curat zilele trecute prin camara si am dat peste miere zaharisita si peste cateva sute de grame de nuca ramase de la Paste....asa ca ma gandeam sa fac niste sarailii. Am cumparat de la Mega niste foi de placinta si m-am pus pe treaba.





Foile de placinta se ung cu putin ulei, cate doua, apoi se taie in patru. Pe fiecare patrat se pune nuca macinata si apoi se ruleaza ca o sarmaluta. Eu am inghesuit putin fiecare sarmaluta din asta, ca sa capate aspectul tipic de sarailie.

Se aseaza intr-o tava, a mea a fost de tarta, si se pun la cuptor, pana cand foile de placinta capata un aspect rumen.








Intre timp, 300 de ml de miere se amesteca cu 600 de ml de apa si se lasa putin pe foc. Cand sarailiile sunt scoase din cuptor se stropesc imediat cu siropul acesta. Se lasa sa se insiropeze si apoi se baga in frigider, dupa ce s-au racit. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat si asa fierbinti. Sunt foarte foarte bune!!!

sâmbătă, 7 iulie 2012

Frigarui de porc si dovlecei pe gratar cu usturoi si lamaie

Am dezghetat niste cuburi din carne de porc si ma uitam la ele lung si gales pentru ca nu stiam ce naiba m-a apucat de am cumparat porc. Nu imi place, nu mananc, si in afara de jumari nu prea il gatesc. Bun, si acum ma uitam la cuburile astea si ele la mine si aveam impresia ca imi fac in ciuda si ca ma sfideaza, pentru ca nu am nicio idee de cum sa le gatesc.

Intr-un final, am facut o marinata din miere, lamaie, sare din Hymalaia, piper rosu, piper negru si piper verde, cu putin ulei de masline si am dat cuburile prin amestecul asta inainte sa le prajesc in tigaie.

Pe gratarul de fonta am mesterit niste dovlecei pe gratar. Imi spusese o colega la munca de reteta asta, foarte racoritoare, asa ca am cautat pe net si am gasit la Cevabun. Dovleceii trebuie curatati de coaja, feliati pe lung, stropiti cu ulei si presarati cu sare. Se pun putin pe gratar, doua trei minute, cat sa se coaca si pe urma se dau cu mujdei de usturoi amestecat cu zeama de lamaie. Bun, simplu si, intr-adevar, racoritor.

 Aici sunt dovleceii scosi de pe gratar, impreuna cu mujdeiul, amestecat cu apa minerala si zeama de lamaie


Cam asa arata dovleceii. Nu trebuie sa stea mult pe gratar, pentru a-si pastra textura crocanta si gustul bun

Aici, gata sa fie infulecati. Am pregatit si o salata de vara, cu rosii, castraveti si ceapa. Impropriu am pregatit, ca de partea asta s-a ocupat Ovidiu :D


 Una mai de aproape cu frigaruile



Si inca una:


Aici se vad mai bine dovleceii pe gratar, cu usturoi si lamaie


In spate sunt felii de branza, stropite cu ulei de masline si cu putin cimbru 



Relaxare de sambata dupa amiaza


joi, 5 iulie 2012

Buna dimineata! cafea si clatite pufoase

Cum schimbi o zi proasta? Cu un mic dejun delicios. Macar sa te bine dispui singur :D


Ai cu o cana mare de cafea tare:


marți, 3 iulie 2012

Ce faci cand ai pofta de KFC?

Te duci frumos la Mega, cumperi niste aripioare, niste chilli si niste oua si faci aripioare crocante acasa, desigur. Am facut un maglavais din 2 oua, putina apa minerala, doua linguri de faina si muult chili si praf de usturoi. Pe urma, am trantit aripioarele, pe rand, prin faina, maglavaisul asta si pesmet. Le-am lasat in tigaie cu ulei incins si le-am insirat frumos pe un platou din lemn cumparat de la chinezariile dintre Busteni si Sinaia. Alaturi merge la fix niste bere recee si un mujdei cu smantana grasa :D


Si una mai de aproape:




duminică, 1 iulie 2012

Biscuiti, ostenii mei! Biscuim, Maria Ta!

Biscuiti, ostenii mei! Biscuim, Maria Ta!

Pentru cine nu stie bancul: 

Ştefan cel Mare adunase oastea în vederea unei bătălii cu turcii. Ca de obicei îşi îmbărbătează supuşi şi terminând cuvântarea strigă de răsună valea:
- Încălecaţi, moldovenii mei! Ca un tunet răspund răzeşii:
- Încălecăm, Măria Ta!
După ce zdrobesc bine oastea turcească se întâlnesc cu toţii la locul de adunare şi Stefan porunceşte:
- Descălecaţi, oştenii mei!
- Descălecam, Măria Ta! Descălecând Stefan zăreşte într-un tufiş un pachet de biscuiţi.
Citind cu atenţie eticheta, puţin nedumerit, ridică pachetul de biscuiţi spunând:
- Biscuiţi, oştenii mei!
- Biscuim, Măria Ta!

Pentru ceilalti, biscuiti cu glazura de trandafiri, vanilie si lamaie: 

Crema este de unt si am impartit-o in doua: o parte cu esenta de lamaie, iar a doua cu apa de trandafiri. Biscuitii sunt simpli, pufosi si fragezi.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP