duminică, 18 martie 2012

Ciuperci prajite cu sos de usturoi



Am mancat la Pensiunea Alex din Sinaia niste ciupercute aperitiv, prajite ca un snitel si servite cu sos de smantana cu mult usturoi. Ne-au placut mult, asa ca ne-am facut si noi acasa. :D Am ales ciupercute champignon, mai mititele ca sa le pot praji intregi. Se dau prin faina, prin ou si prin pesmet apoi li se face o baie de ulei.

sâmbătă, 17 martie 2012

Chinezarii picante, dulci si aromate

Iubitorii mancarii chinezesti ma vor intelege. Cum ziceam, am facut intr-o dupa amiaza orez cu fructe de mare, supa dulce iute cu urechi de lemn si pui pe plita incinsa.

Pentru supa, aveti nevoie de jumatate de pachet de urechi de lemn. Cealalta jumatate am folosit-o la puiul pe plita incinsa. Pe urma, va trebuie sos dulce de soia, otet de orez si sos de chili. Intr-un vas, puneti 4 cani de apa si adaugati si celelalte ingrediente la fiert. Inainte sa gatiti urechile de lemn, trebuie sa le lasati cam 20 de minute intr-un vas cu apa fierbinte, ca sa se rehidrateze si sa nu mai fie atat de scortoase. :)

Pentru puiul pe plita incinsa va trebuie un piept de pui taiat in fasii subtiri, cateva urechi de lemn, vreo 2 morcovi si tot atatia ardei. Puneti si niste ceapa ca are gust bun si neaparat cativa catei de usturoi. Dupa gust. Puiul il caliti bine in ulei aromatizat cu usturoi, pe urma uitati de el intr-o alta cratita. Caliti si legumele, pe rand si puneti-le peste pui.

In sosul care ramane in tigaie mai puneti putin ulei de masline, pe urma turnati soia si otet de orez. Nu am cantarit, ci am pus la ochi. Ar merge si niste condimente chinezesti, daca aveti, preferabil 5 spices. Turnati sosul peste pui si peste legume, apoi dati la cuptor pentru 5, 10 minute.

vineri, 16 martie 2012

Meniu chinezesc pentru o dupa amiaza lenesa

Pentru ca sunt nebuna cu mancarea chinezeasca si l-am corupt si pe baiatul meu cu ea, am facut intr-o dupa amiaza supa dulce acrisoara de urechi de lemn, orez cu creveti su cu fructe de mare si pui pe plita incinsa.

Maine revin si cu retetele, pentru ca acum trebuie sa scot o pizza din cuptor.

joi, 15 martie 2012

Prajitura cu ciocolata Toblerone



Am incercat zilele trecute o prajitura tare buna, cu muuulta ciocolata Toblerone. Reteta o am de la Laura Sava.

Pentru 30 de prajiturele bune bune de tot, cu ciocolata Toblerone, aveti nevoie de doua tablete de ciocolata Toblerone, cu nuga si migdale, cateva stafide, 2,3 linguri de rom, 50 g unt, doua oua, 100g zahar si 75 grame faina. Reteta initiala avea si 50g nuci si 1 lingurita de scortisoara, dar eu nu aveam nuci, iar cu scortisoara nu ma impac. In plus, pentru glazura va mai trebuie doua tablete de ciocolata, preferabil amaruie.

Untul si ciocolata se topesc (bine, eu nu m-am putut abtine si am mancat cateva triunghiuri, ceea ce nu a fost deloc ok pentru blat, pentru ca am mai pus faina. Asa ca...abtineti-va!).

Zaharul se bate cu ouale si cu scortisoara, apoi se pune amestecul de cioco si unt. Se completeaza cu faina si se da la cuptor.

Aici mai e o problema, pentru ca va trebuie o tava micuta, cu peretii inalti. A mea era cam mare, iar prajiturile au iesit mai turtite. Dar au fost bune si asa. :D

Dupa vreo 20 de minute scoateti din cuptor si glazurati cu ciocolata topita. E buna buna de tot! Plina de cioco si de arome.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP