marți, 8 februarie 2011

bounty, in varianta de prajitura pufoasa



Bun...aveam pofta de ceva dulce, ceva aromat, ceva pufos si sa aiba obligatoriu ciocolata si cocos. Am cautat pe blogul Laurei si am descoperit prajitura bounty. yummy!!

Pentru blatul pufos de cacao, frecati bine 125g unt cu 100 g zahar, adaugati pe rand, trei oua. Intre timp, 200 g faina si 2 linguri de cacao impreuna cu 1 lingurita de praf de copt se amesteca, se rastoarna peste unt, se adauga 2 linguri de lapte si se omogenizeaza bine de tot.



Pentru crema, aveti nevoie de 300 ml lapte care se pun pe foc cu 3 linguri de gris, 100g unt si 100g zahar. Se fierb pana se intareste un pic grisul si se adauga 100g nuca de cocos.



Dupa ce ati copt blatul, lasati-l la racit si de abia apoi inveliti-l in crema gustoasa de cocos.



Glazura se face din 2,3 linguri de lapte (puteti inlocui cu putin unt sau chiar si cu apa. Eu aici am facut-o cu apa pentru ca tot laptele ramas l-am folosit la crema)
si 2 tablete de ciocolata. Preferabil amaruie pentru ca ii da o savoare aparte.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP