miercuri, 13 octombrie 2010

Placinta cu dovleac (Experiment)


Experiment pentru ca am vrut sa vad exact cat imi ia sa fac una, asta desigur, in cazul in care gaseam dovleac, la un pret decent. Si da, am gasit dovleac bun, pentru placinte. :D Asa ca am trecut la treaba.

Pentru o placinta ne trebuie asa: 1,5 kg de dovleac, o jumatate de pachet de unt, 150 g zahar, 3 pliculete cu zahar vanilat, scortisoara si nucsoara, si desigur, un pachet de foi de placinta, obligatoriu Bella, pentru ca sunt cele mai bune.


Se ia domnu' dovleac si se casapeste fara mila, adica se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se rade cu atentie.



In aruncam intr-un vas, si il punem la calit. Acuma, Dumnezeu cu mila, daca aveti bafta, mister bostan scade in 20-30 minute. Eu nu am avut bafta, si am stat dupa el 45 de minute. Este foarte important sa nu mai lase zeama si sa fie facut, altfel ....nu bun.



In timp ce e pe foc, dupa vreo 10 minute de calit, il combinam cu unt, si dupa alte 10 minute punem si zaharul. Ambele tipuri: tos si vanilat. Cand e aproape de final, punem condimentele, adica scortisoara si nucsoara.



Intre timp, topim untul si pregatim foile. Se impart in 4 cantitati egale.

Punem un strat, ungem cu unt topit, mai punem un strat, adaugam dovleacul gata uniformizat si mai punem un strat de foi. Mai ungem cu unt o data si punem ultimul strat.





Partile alea in plus, de pe margini se taie cu un cutit bine ascutit, nu ca al meu, ca m-am chinuit 10 minute numai cu el, sa nu stric aspectul placintei:D si se faramiteaza. Cu firmiturile astea acoperim ultimul strat al placintei, astfel incat la copt sa fie crocant si apetisant.

Adordulciurile...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP